Σάββατο, 17 Μαΐου, 2025
  • Προφίλ
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
Αθλητική Ενημέρωση | Ειδήσεις Sports
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΡΟΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
    ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΔΙΑΥΛΟΣ News
No Result
View All Result
Αθλητική Ενημέρωση | Ειδήσεις Sports
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΡΟΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
    ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΔΙΑΥΛΟΣ News
No Result
View All Result
Αθλητική Ενημέρωση | Ειδήσεις Sports

Αργεντινή- Γαλλία 3-3 (παρ.) 4-2 (πεν.): Ο μυθικός Μέσι και η εκπληκτική παρέα του στη κορυφή του κόσμου μετά από επικό τελικό (pics-vid)

Βασίλης Μιχάλης by Βασίλης Μιχάλης
18 Δεκεμβρίου, 2022
in ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022, ΡΟΗ
0
Αργεντινή- Γαλλία 3-3 (παρ.) 4-2 (πεν.): Ο μυθικός Μέσι και η εκπληκτική παρέα του στη κορυφή του κόσμου μετά από επικό τελικό (pics-vid)
0
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

Loading

Έπειτα από 36 ολόκληρα χρόνια η Αργεντινή επέστρεψε στην κορυφή του κόσμου. Η «αλμπισελέστε» αν και λίγο έλειψε να χάσει δικό της παιχνίδι, επιβλήθηκε στην ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι της επτάψυχης Γαλλίας, η οποία ενώ βρέθηκε μια ανάσα από την ταπείνωση επέστρεψε και άγγιξε το δεύτερο συνεχόμενο και τρίτο συνολικά Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Αργεντινή μπήκε αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο για να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης. Οι ποδοσφαιριστές του Σκαλόνι διεκδικούσαν με αυταπάρνηση τη μπάλα σε κάθε φάση, εξουδετερώνοντας τα επιθετικά ατού των Γαλλών. Στο 23’ η Αργεντινή κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ντεμπελέ στον Ντι Μαρία. Την εκτέλεση ανέλαβε αναμενόμενα ο Μέσι νικώντας τον Λιορίς για το 1-0.

Η «αλμπισελέστε» ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο και στο 36’ πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Οι παίκτες του Σκαλόνι συνεργάστηκαν υποδειγματικά με τον Μέσι να μοιράζει έξοχα στα πλάγια τη μπάλα στον Αλβάρες, ο οποίος βρήκε τον ΜακΚάλιστερ με τον άσσο της Μπράιτον να δίνει ασίστ πάρε-βάλε στον Ντι Μαρία, ο οποίος δεν λάθεψε και διπλασίασε τα τέρματα της Αργεντινής.

Η Γαλλία ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Οι ποδοσφαιριστές του Ντεσμάπ έκαναν διαρκώς λάθη ενώ πριν καλά καλά βγει το πρώτο ημίχρονο ο Ζιρού και ο Ντεμπελέ αντικαταστάθηκαν. Στο 59’ ο Άλβαρες έπιασε το σουτ με τον Λιορίς να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να κρατάει ζωντανή τη Γαλλία. Όλα τα σημάδια έδειχναν ότι η Αργεντινή στο 90λεπτό θα στεφθεί πρωταθλήτρια κόσμου ώσπου φτάσαμε στο 79.

Ο Κολομουανί κέρδισε πέναλτι με τον Μπαπέ να το εκτελεί εύστοχα και να ξαναβάζει τους «τρικολόρ» στην διεκδίκηση του τροπαίου. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπαπέ συνδυάστηκε άψογα με τον Κολομουανί και με τρομερό σουτ στην κίνηση έκανε το 2-2 με τον τελικό από το πουθενά να αρχίζει από το μηδέν. Η Αργεντινή έχασε ξαφνικά όλο το μομέντουμ με τον Ραμπιό στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων να χάνει σπουδαία ευκαιρία για να υπογράψει μια επική ανατροπή. Στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων στο σουτ της ζωής του ο Μέσι νικήθηκε από τον Λιορίς.

Έτσι οδηγηθήκαμε σε ημίωρη παράταση, στην οποία πάλι η Αργεντινή ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχε ευκαιρίες για να βρει γκολ. Αρχικά, στο 105’ ο Ουπαμεκανό κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή απομάκρυνε το σουτ του Λαουτάρο με τον Βαράν στη συνέχεια της φάσης να διώχνει με το κεφάλι σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Μοντιέλ. Στο 106’ ο Λαουτάρο από πλεονεκτική θέση αστόχησε, ενώ λίγο αργότερα ο Λιορίς απομάκρυνε δύσκολα το σουτ του Μέσι.

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε το 3-2 για την Αργεντινή με τον Μέσι έπειτα από φάση διαρκείας με κοντινό πλάσε να δίνει εκ νέου το προβάδισμα στην «αλμπισελέστε». Ο τελικός είχε και άλλες συγκινήσεις με τη Γαλλία στο 116’ να κερδίζει πέναλτι σε χέρι του Μοντιέλ εντός περιοχής. Ο Μπαπέ εκτέλεσε πάλι εύστοχα για το 3-3. Στις καθυστερήσεις ο Κολο Μουανί από πλεονεκτική θέση νικήθηκε από τον Εμιλιάνο Μαρτίνες στην απόκρουση της ζωής του με τον Λαουτάρο στην εξέλιξη της φάσης να αστοχεί από το ύψος του πέναλτι με κεφαλιά.

Στη ρουλέτα των πέναλτι για δεύτερη φορά στο φετινό Μουντιάλ η Αργεντινή ήταν εκείνη που χαμογέλασε. Ο Μαρτίνες απέκρουσε το πέναλτι του Κομάν, ενώ ο Τσουαμενί αστόχησε με την Αργεντινή να ευστοχεί και στα τέσσερά της πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι:

  • Μπαπέ

1-1 Μέσι

Ο Μαρτίνες αποκρούει το πέναλτι του Κομάν

2-1 Ντιμπάλα

Αστοχεί ο Τσουαμενί

3-1 Παρέδες

3-2 Κολο Μουανί

4-2 Μοντιέλ

 

A

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Μαρτίνες, Μολίνα (91΄Μοντιέλ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Ντε Πολ (102΄Παρέδες), Έντσο Φερνάντες, Μακ Άλιστερ, Ντι Μαρία (65΄Ακούνια), Άλβαρες (102΄Λαουτάρο), Μέσι.

ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Κουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Ερναντές (71΄Καμαβινγκά), Τσουαμενί, Ραμπιό (96΄Φοφανά), Γκριεζμάν (71΄Κομάν), Ντεμπελέ (41΄ Κόλο Μουανί), Μπαπέ, Ζιρού (41΄Τουράμ).

https://www.fifa.com/fifaplus/watch/4ilYIKbO8iu4gTr3luSggD?cid=(p_go-box)(c_FIFAPlus)(sc_highlights)(ssc_)(da_)(co_)(cc_)&s_cid=(co_)(cc_)&c=(c_FIFAPlus)(sc_highlights)(ssc_)(cc_)&pid=(p_go-box)(ch_)(t_)

 

Previous Post

Αργεντινή – Γαλλία: Η διψασμένη «αλμπισελέστε» του μαέστρου Μέσι απέναντι στους γεμάτους ποιότητα «τρικολόρ» (pics)

Next Post

Στοίχημα Δευτέρας: Παναιτωλικός – ΟΦΗ προγνωστικά και ανάλυση αγώνα

Next Post
Στοίχημα Δευτέρας: Παναιτωλικός – ΟΦΗ προγνωστικά και ανάλυση αγώνα

Στοίχημα Δευτέρας: Παναιτωλικός – ΟΦΗ προγνωστικά και ανάλυση αγώνα

SportsMagazino

Αθλητική Ενημέρωση | Ειδήσεις Sports

Αθλητικές ειδήσεις και τελευταία αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Προφίλ ΑρθρογράφουΒιογραφικό

  • Βασίλης ΜιχάληςΙστορικός - Δημοσιογράφος με πενταετή εμπειρία σε ειδησεογραφικά site και εφημερίδες στην αρθρογραφία, το ρεπορτάζ, την παρουσίαση ραδιοφωνικών εκπομπών και ζωντανών μεταδόσεων αθλητικών γεγονότων καθώς και στην έρευνα, αρχειοθέτηση και τεκμηρίωση αρχείων. Κάτοχος BSc στην Ιστορία, Αρχαιολογία και Κοινωνική Ανθρωπολογία με σπουδές στην Αθλητική δημοσιογραφία με ενδιαφέρον την ανάπτυξη της γνώσης στην ιστορική έρευνα και της επαγγελματικής εμπειρίας στον δημοσιογραφικό χώρο.

Κατηγορίες

Τελευταία Νέα

Μάλαγα: Δεύτερο συνεχόμενο BCL για το εξαιρετικό σύνολο του Ναβάρο [pic]

Μάλαγα: Δεύτερο συνεχόμενο BCL για το εξαιρετικό σύνολο του Ναβάρο [pic]

15 Μαΐου, 2025
Serie A: Ο φετινός πρωταθλητής κρίνεται στο νήμα

Serie A: Ο φετινός πρωταθλητής κρίνεται στο νήμα

15 Μαΐου, 2025
  • ΠΤΗΣΗ FM 103.2
  • ALIVERI PRESS
  • EVIA GOAL
  • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ SITE

© 2022 Sports Magazino

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΡΟΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
    ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΔΙΑΥΛΟΣ News

© 2022 Sports Magazino