Η Ρεάλ χάρη σε ένα τέρμα απαράμιλλης ομορφιάς του Φεντερίκο Βαλβέρδε στο 90′ +3’έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση της Μπιλμπάο και παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι του πρωταθλήματος. Οι «Μαδριλένοι» βρίσκονται στο -4 από την εξαιρετική και αγωνιστικά αναγεννημένη υπό τις οδηγίες του Χάνσε Φλικ Μπαρτσελόνα, έξι αγωνιστικές πριν τη λήξη της φετινής La Liga.H ομάδα του Κάρλος Αντσελότι διανύει μίνι αγωνιστική κρίση το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το φετινό ευρωπαϊκή της ταξίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ τη διοργάνωση την οποία έχει κατακτήσει 15 φορές ολοκληρώθηκε πρόωρα με την Άρσεναλ να πραγματοποιεί δύο εξαιρετικά παιχνίδια και να πετάει εκτός συνέχειας τη «Βασίλισσα».
Την ίδια ώρα στο ισπανικό πρωτάθλημα οι «Μερένχες» βλέπουν τη Μπαρτσελόνα να παίρνει τις νίκες ακόμα και σε παιχνίδια, στα οποία βρίσκεται με τη πλάτη στον τοίχο. Η τρέχουσα κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα δεν αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια για νέες απώλειες στους «Μαδριλένους», ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο μεγάλες δυνάμεις του ισπανικού ποδοσφαίρου θα συγκρουστούν την προσεχή Κυριακή (23:00) στην Καρτούχα της Σεβίλλης στον τελικό του Κόπα Ντελ Ρει.
Ο Κάρλος Αντσελότι δέχεται έντονη κριτική τόσο από τον ισπανικό τύπο όσο και από τους φιλάθλους της Ρεάλ για την διαχείριση του υπάρχοντος γεμάτου υψηλής ποιότητας ρόστερ. Σε καθημερινή σχεδόν μάλιστα βάση στον ισπανικό τύπο γίνεται λόγος για εξαιρετική πιθανή απομάκρυνση του Ιταλού τεχνικού από την τεχνική ηγεσία των «Μαδριλένων» εάν ο πολύπειρος «Καρλέτο» δεν καθοδηγήσει τον σύλλογο στην κατάκτηση του νταμπλ.
Η Ρεάλ οφείλει να ανέβει αρκετά επίπεδα αγωνιστικά για να κατακτήσει τους δύο εγχώριους τίτλους. Ωστόσο, το έργο της δεν θα είναι καθόλου εύκολο καθώς τη φετινή περίοδο η Μπαρτσελόνα αποδίδει εξαιρετικό ποδόσφαιρο με τον Φλικ στη πρώτη του σεζόν στον πάγκο της ομάδας να κάνει σπουδαία δουλειά και την επιθετική τριπλέτα (Γιαμάλ, Ραφίνια, Λεβαντόφσκι) να κάνει πράματα και θαύματα στο χορτάρι.