Η Νάπολι επιβλήθηκε με 2-1 της Μίλαν στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Serie A και παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι του Σκουντέτο. Οι «παρτενοπέοι» έφτασαν δίκαια στην νίκη, αν και στο τελευταίο 20λεπτό η Μίλαν έδωσε τα πάντα για να φτάσει στη μεγάλη ανατροπή. Απογοητευτική σε ένα ακόμα παιχνίδι παρουσιάστηκε η ομάδα του Κονσεισάο με την υπόθεση πλέον της εξασφάλισης εισιτηρίου για κάποια εκ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων να δυσκολεύει αρκετά.
Ο αγώνας
Οι «παρτενοπέοι» μπήκαν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 2’ άνοιξαν το σκορ χάρη στο ωραίο σουτ εντός περιοχής του Πολιτάνο. Η ομάδα του Κόντε ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο με τον Αγκισά με τη συμπλήρωση 15 λεπτών παιχνιδιού να γίνεται απειλητικός για την εστία του Μενιάν. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γκίλμουρ με έξοχη κάθετη πάσα βρήκε εντός περιοχής τον Λουκάκου, ο οποίος νίκησε με πλασέ τον Μενιάν διπλασιάζοντας το προβάδισμα της ομάδας του.
Με αυτό το τέρμα ο διεθνός Βέλγος σέντερ φορ έφτασε τα 400 συνολικά γκολ στη καριέρα του. Τρία λεπτά αργότερα ο Αγκισά με σουτ εκτός περιοχής ανάγκασε τον Μενιάν να εκτιναχθεί για να απομακρύνει τη μπάλα σε κόρνερ. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τη Νάπολι να έχει σαφές προβάδισμα νίκης και τη Μίλαν να αγνοείται στο χορτάρι.
Όπως ήταν λογικό, στο δεύτερο ημίχρονο η Νάπολι οπισθοχώρησε στον αγωνιστικό χώρο αφήνοντας τη μπάλα στη Μίλαν, η οποία ξεκίνησε την απόπειρά της για τη μεγάλη ανατροπή. Τα λεπτά κυλούσαν με τους ποδοσφαιριστές του Κονσεισάο ωστόσο να αδυνατούν να διασπάσουν τη πολυπρόσωπη άμυνα των «παρτενοπέοι». Ώσπου φτάσαμε στο 69’ με τον Μπίλινγκ να ανατρέπει τον Τεό Ερναντέζ εντός περιοχής και τον ρέφερι της συνάντησης να δείχνει ορθά την άσπρη βούλα. Ο Χιμένεζ ανέλαβε την εκτέλεση με τον Μερέτ να μπλοκάρει με σχετική ευκολία ένα άσχημα εκτελεσμένο πέναλτι. Δέκα λεπτά αργότερα ο Πάβλοβιτς έγινε απειλητικός για την εστία του Μερέτ με τον γκολκίπερ ωστόσο της Νάπολι να δείχνει καίρια αντανακλαστικά απομακρύνοντας τη μπάλα σε κόρνερ.
Η επιθετική ορμή των φιλοξενούμενων απέδωσε καρπούς στο 84’ όταν ο Λεάο έδωσε έξοχη κάθετη πάσα στον Τεό Ερναντέζ, ο οποίος γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι με τον Γιόβιτς να κινείται στη πορεία αυτής και από κοντά να μειώνει σε 2-1 και να ξαναβάζει στο παιχνίδι την ομάδα του. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ματζόγκι έχασε τεράστια ευκαιρία για το 3-1 και κατ’ επέκταση την εξασφάλιση της νίκης των γηπεδούχων. Ένα λεπτό αργότερα λίγο έλειψε να ανατραπούν τα πάντα με το Γιόβιτς με έξοχη ατομική ενέργεια να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ και τις καρδιές του Αντόνιο Κόντε, του επιτελείου του, των ποδοσφαιριστών και φυσικά των φίλων της Νάπολι να επανέρχονται στη θέση τους.
Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν έξαλλα μια πολύ σημαντική από βαθμολογικής και ψυχολογικής πλευράς νίκη και τους φιλοξενούμενους σίγουρα προβληματισμένους για τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Την επόμενη αγωνιστική η Νάπολι θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την υπολογίσιμη Μπολόνια, ενώ η Μίλαν θα φιλοξενήσει τη Φιορεντίνα.