Οι δύο υπερδυνάμεις του ισπανικού ποδοσφαίρου συγκρούονται απόψε (23:00) στη Καρτούχα της Σεβίλλης με φόντο την κατάκτηση του ισπανικού κυπέλλου, γνωστού ως Copa Del Rey. Έπειτα από 11 ολόκληρα χρόνια έχουμε Clasico στο ισπανικό κύπελλο. Ήταν τότε το μακρινό 2014 όταν στο «Μεστάγια» η Ρεάλ Μαδρίτης είχε επιβληθεί με 2-1 της Μπαρτσελόνα, κατακτώντας το 19ο κύπελλο της ιστορίας της. Το παιχνίδι αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον με όλους τους φίλους της στρογγυλής θεάς να επιθυμούν να παρακολουθήσουν έναν άκρως θεαματικό και με πολλές συγκινήσεις τελικό.
Η Μπαρτσελόνα τη φετινή σεζόν αποδίδει σπουδαίο ποδόσφαιρο στον αγωνιστικό χώρο με τον τεχνικό της ομάδας Χάνσε Φλικ να κάνει σπουδαία δουλειά από την άκρη του πάγκου, έχοντας δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο. Οι «μπλαουγκράνα» πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος βρίσκονται στο +4 από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης κρατώντας τη τύχη στα χέρια τους.
Ωστόσο, αυτή τη στιγμή προέχει το Κύπελλο με τον τελικό της διοργάνωσης να έρχεται στη καταλληλότερη περίοδο για το σύνολο του Φλικ. Μεγάλο βέβαια πλήγμα για τους Καταλανούς αποτελεί ο τραυματισμός του Λεβαντόφσκι με τον Πολωνό να αναμένεται να μείνει για 2-3 εβδομάδες εκτός δράσης λόγω θλάσης.
Από την άλλη πλευρά, η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται σε άσχημο αγωνιστικό φεγγάρι το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι γκέλες των «μερένχες» είναι συνεχόμενες, με τη παρουσία του πολύπειρου Κάρλος Αντσελότι στον πάγκο του συλλόγου να είναι επισφαλής. Οι «Μαδριλένοι» οφείλουν να ανεβάσουν στροφές για να νικήσουν την φορμαρισμένη και με ψυχολογία στα ύψη Μπαρτσελόνα. Θέλουν στη κρισιμότερη καμπή της σεζόν να δείξουν χαρακτήρα και μέταλλο, κάτι το οποίο έχουν βέβαια δείξει αρκετές φορές κατά το παρελθόν.