Η Λίβερπουλ συνέτριψε με 5-1 τη Τότεναμ και στέφθηκε και με τη βούλα πρωταθλήτρια Αγγλίας για 20η φορά στην ιστορία της. Οι «κόκκινοι» ήταν εντυπωσιακοί σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και με μια θριαμβευτική νίκη εξασφάλισαν το 20ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Πλέον, έπιασαν στη κορυφή της λίστας των πρωταθλητών τη μεγάλη της αντίπαλο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ο Αρνε Σλοτ στη πρώτη του αγωνιστική περίοδο στη τεχνική ηγεσία του συλλόγου του Μέρσεισαιντ έκανε εξαιρετική δουλειά. Μπορεί να παρέλαβε από τον Κλοπ μια έτοιμη ομάδα, ωστόσο το να αποχωρείς από το ολλανδικό πρωτάθλημα για να εργαστείς στη Πρέμιερ Λιγκ, το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στο πλανήτη είναι μια μεγάλη αλλαγή. Τόσο ο ίδιος ο Ολλανδός προπονητής όσο και οι συνεργάτες του εκ του αποτελέσματος κρίνονται ως οι κατάλληλοι άνθρωποι για να καθοδηγήσουν τη Λίβερπουλ σε επιτυχίες.
Ο ηγέτης των «κόκκινων», Μο Σαλάχ και φέτος έδειξε ότι είναι ο ποιοτικότερος ποδοσφαιριστής του αγγλικού συλλόγου. Είναι ο ποδοσφαιριστής- κλειδί για να βάλει τη Λίβερπουλ στο δρόμο των επιτυχιών. Τα φετινά του στατιστικά είναι εντυπωσιακά: 28 γκολ και 18 ασίστ σε 34 συνολικά συμμετοχές. Ο Αιγύπτιος ήρθε στο Άνφιλντ το 2017 και με την εντυπωσιακή του παρουσία έχει γίνει ήδη θρύλος του συλλόγου. Και τη νέα σεζόν θα φοράει τη φανέλα των «Reds», φιλοδοξώντας να τους οδηγήσει σε νέες επιτυχίες.
Την ίδια ώρα, ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, ο «βράχος» της άμυνας της Λίβερπουλ τη τελευταία επταετία θα βρίσκεται και αυτός όπως φυσικά και ο Σαλάχ και τη νέα αγωνιστική περίοδο στο «Ανφιλντ». Ο διεθνής Ολλανδός κεντρικός αμυντικός και τη φετινή σεζόν έδειξε ηγετικά στοιχεία στα μετόπισθεν του συλλόγου, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.
Έπειτα από τη μαθηματική εξασφάλιση του φετινού πρωταθλήματος η διοίκηση της Λίβερπουλ σε συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο θα ξεκινήσουν το μεταγραφικό σχεδιασμό της νέας σεζόν. Θα είναι το πρώτο θερινό μεταγραφικό παράθυρο, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Σλοτ και οι συνεργάτες του θα αποφασίσουν ποιοι ποδοσφαιριστές δεν υπολογίζονται για τη νέα και ποιοι ποδοσφαιριστές θα πάρουν μεταγραφή με προορισμό το «Ανφιλντ».