Η Λίβερπουλ εδώ και τρεις μήνες παραπαίει αγωνιστικά. Οι <<κόκκινοι>> επιβλήθηκαν εκτός έδρας με 2-0 επί της Γουέστ Χαμ αλλά το διπλό αυτό δεν διορθώνει τα κακώς κείμενα. Είναι μια νίκη ψυχολογίας και τίποτα παραπάνω. Το σύνολο του Αρνε Σλοτ απογοητεύει με τις εμφανίσεις του. Βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 21 βαθμούς, 9 λιγότερους από τη πρωτοπόρο Άρσεναλ. Οι πρωταθλητές Αγγλίας παρουσιάζονται νωθροί στον αγωνιστικό χώρο και δεν θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα, η οποία πέρυσι έκοψε πρώτη το νήμα για το 20ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.
Ο MVP των <<Reds>> Μο Σαλάχ μοιάζει εκτός κλίματος, δεν σκοράρει με την ίδια συχνότητα όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια, ενώ και τα καινούρια μεταγραφικά αποκτήματα του αγγλικού συλλόγου δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα. Αυτοί δύο βασικοί λόγοι για την αγωνιστική καθίζηση της Λίβερπουλ.Ο πρώην κεντρικός αμυντικός της Λίβερπουλ, Τζέιμι Κάραγκερ σε άρθρο του στη Telegraph τοποθετήθηκε σχετικά με τη τρέχουσα κατάσταση στο σύλλογο καταθέτοντας τη προσωπική άποψη. Ήταν δηκτικός σε αρκετά σημεία του άρθρου του. Αναλυτικά τα γραφόμενα του Κάραγκερ:<<Η Λίβερπουλ δεν απολύει εύκολα προπονητές. Η εύκολη και γρήγορη απόλυση τεχνικών δεν συνάδει με τη νοοτροπία του συλλόγου. Η ομάδα κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα αλλά από το περασμένο Μάρτιο υπήρξαν ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Η ήττα στο Ανφιλντ από τη Παρί Σεν Ζερμέν και ο χαμένος τελικός του Καραμπάο Καπ από τη Νιουκάστλ ήταν καμπανάκια>>.
<<Από το ξεκίνημα της σεζόν ο Σλοτ έχει δείξει τη πρόθεσή του να οδηγήσει τη Λίβερπουλ προς μια κατεύθυνση, η οποία δεν έχει σχέση με τη νικηφόρα παράδοση του συλλόγου. Ερωτήματα θα τεθούν επίσης σε όσους βρίσκονται πάνω από τον Slot. Η ιστορία δεν πρέπει να ξαναγραφθεί. Όταν έφυγε ο Klopp, η πρώτη προτεραιότητα της Fenway Sports Group ήταν να προσλάβει τον Michael Edwards. Προσέλαβε τον αθλητικό διευθυντή Richard Hughes, ο Slot ακολούθησε και η Premier League κατακτήθηκε>>. << Ήταν ένα εξαιρετικό επίτευγμα την πρώτη χρονιά. Ο κόσμος θα προσπαθήσει να περιγράψει εκείνη την πρώτη σεζόν ως «ομάδα του Klopp». Δεν το δέχομαι. Η ομάδα θα είχε βελτιωθεί και μπορεί να είχε κερδίσει τον τίτλο υπό τον Klopp – δεν θα μάθουμε ποτέ – αλλά ο Slot χρησιμοποίησε τακτικές που ο προκάτοχός του δεν θα έκανε ποτέ, όπως η χρήση του Ryan Gravenberch ως Νο. 6 και του Luis Diaz ως Νο. 9. Αναζωογόνησε τον Mohammed Salah για να έχει τη σεζόν της ζωής του. Ο κόσμος ζητούσε να πουληθεί ο Αιγύπτιος πριν φτάσει ο Slot>>.
<<Αλλά είναι απίστευτο το γεγονός ότι η Λίβερπουλ έχει ξοδέψει έκτοτε 450 εκατομμύρια λίρες για να δημιουργήσει μια ομάδα χωρίς ισορροπία, χωρίς αρκετή κάλυψη στα άκρα και στο κέντρο της άμυνας. Μετά την πώληση του Ντίαζ, η Λίβερπουλ μπήκε σε αυτή τη σεζόν χωρίς πραγματικό ανταγωνισμό για τον Σαλάχ και τον Κόντι Γκάκπο. Είναι ωραίο και καλό να ζητάς να μείνει εκτός ο ένας ή και οι δύο, αλλά ποιος τους αντικαθιστά; Η υπογραφή δύο ακριβών Νο. 9 ήταν επίσης λάθος. Είναι σαν να στοιχηματίζεις σε δύο άλογα στην ίδια κούρσα. Δεν αγοράζεις έναν επιθετικό για 80 εκατομμύρια λίρες και μετά δύο εβδομάδες αργότερα έναν άλλο για 125 εκατομμύρια λίρες, γιατί αν ανταγωνίζονται για την ίδια θέση, μόνο ο ένας μπορεί να κερδίσει. Δεν μπορεί να λειτουργήσει>>.
Όλα τα παραπάνω σημείωσε στο άρθρο του ο Κάραγκερ. Η Λίβερπουλ διανύει αγωνιστική κρίση και μένει να φανεί εάν θα κατορθώσει να βγει από αυτήν. Την ερχόμενη Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στις 22:15 υποδέχεται τη Σάντερλαντ για τη 14η αγωνιστική και θέλει να σημειώσει τη δεύτερη διαδοχική της νίκη.



