Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
  • Προφίλ
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
Αθλητική Ενημέρωση | Ειδήσεις Sports
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΡΟΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
    ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΔΙΑΥΛΟΣ News
No Result
View All Result
Αθλητική Ενημέρωση | Ειδήσεις Sports
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΡΟΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
    ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΔΙΑΥΛΟΣ News
No Result
View All Result
Αθλητική Ενημέρωση | Ειδήσεις Sports

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης (1-1 κ.α, 2-4 πεν) : Σπουδαία πρόκριση της «Βασίλισσας» σε ματς-θρίλερ

Βασίλης Μιχάλης by Βασίλης Μιχάλης
13 Μαρτίου, 2025
in CHAMPIONS LEAGUE, ΡΟΗ
0
Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης (1-1 κ.α, 2-4 πεν) : Σπουδαία πρόκριση της «Βασίλισσας» σε ματς-θρίλερ
0
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

Η Ρεάλ Μαδρίτης έγραψε μια ακόμα χρυσή σελίδα στην τεράστια ιστορία της, εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, όντας πιο ψύχραιμη και αποτελεσματική στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. Η Ατλέτικο Μαδρίτης και στα δύο παιχνίδια κατέθεσε τη ψυχή της στο χορτάρι αλλά για μια ακόμα φορά αποχωρεί με σκυμμένο το κεφάλι απέναντι σε έναν τεράστιο ποδοσφαιρικό σύλλογο που αρκετές φορές μοιάζει να είναι ανίκητος.

Ο αγώνας

Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού, η Ατλέτικο Μαδρίτης άνοιξε το σκορ αιφνιδιάζοντας απόλυτα τους «μερένχες» με τον Ντε Πολ να γυρίζει τη μπάλα εντός περιοχής και τον Κάλαγκερ από κοντά να ανοίγει το σκορ για το σύνολο του Σιμεόνε, προκαλώντας φρενίτιδα ενθουσιασμού στις τάξεις των φίλων της ομάδας. Το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων δημιούργησε όλες τις προϋποθέσεις για ένα παιχνίδι γεμάτο συγκινήσεις. Η Ατλέτικο ήταν εμφανώς η καλύτερη ομάδα στο χορτάρι με τον Κουρτουά στο πρώτο ημίχρονο να γλιτώνει δύο φορές την ομάδα του, αποκρούοντας σε αμφότερες περιπτώσεις τα σουτ του Χούλιαν Άλβαρεζ. Η Ρεάλ είχε πρόβλημα στην επιθετική δημιουργία και δεν μπορούσε να αντιπαρατάξει κάτι απέναντι σε μια παθιασμένη και εξαιρετικά στημένη στο γήπεδο από τον Σιμεόνε Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η Ατλέτικο κυριάρχησε και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Κουρτουά στο 47’ να λέει για 3η φορά στη συνάντηση «όχι» στον δραστήριο σε ένα ακόμα φετινό παιχνίδι των «ροχιμπλάνκος», Χούλιαν Άλβαρεζ. Η ομάδα του Αντσελότι δεν πατούσε καλά στο χορτάρι και έξι λεπτά αργότερα δέχθηκε νέα απειλή αυτή τη φορά με τον Λιορέντε να μπαίνει στη περιοχή των «Μαδριλένων», να γυρίζει τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι με τους αμυντικούς της Ρεάλ να είναι σε ετοιμότητα και να αποσοβούν τον κίνδυνο για την εστία του Κουρτουά.

Στο 56’ και μετά από ώρα ήταν η σειρά της Ρεάλ για μια καλή στιγμή όταν ο Μόντριτς γύρισε τη μπάλα εντός περιοχής με τον Μπέλιγχαμ από κοντινή απόσταση να μην μπορεί να τη στείλει στα δίχτυα. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού η Ατλέτικο απείλησε την εστία του Κουρτουά με τη κεφαλιά του Λενγκλέ να περνάει ελάχιστα άουτ για να φτάσουμε στο 68’ όταν ο άφαντος έως εκείνο το χρονικό σημείο Κιλιάν Μπαπέ έδειξε την κλάση του, περνώντας σαν σταματημένους τους Χιμένεζ και Λενγκλέ με τον τελευταίο να τον ανατρέπει και τον Μαρτζίνιακ να καταλογίζει πέναλτι. Ο Βινίσιους ανέλαβε την εκτέλεσή του αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ σπαταλώντας μοναδική ευκαιρία ισοφάρισης για την ομάδα του.

Στο 71’ ο Κουρτουά σε μια ακόμα περίπτωση έδειξε να βρίσκεται σε ετοιμότητα, αποκρούοντας σε κόρνερ το σουτ εντός περιοχής του Σιμεόνε για να φτάσουμε στο 90’ με την Ατλέτικο να χάνει ανεπανάληπτη χαμένη ευκαιρία για buzzer beater γκολ πρόκρισης με τον Κορέα από πλεονεκτική θέση να στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν σε ημίωρη παράταση, στην οποία υπήρξε πολλή μεγάλη ένταση και νεύρα και από τους δύο μονομάχους, ενώ καταγράφθηκαν λίγες καλές στιγμές. Τίποτε δεν άλλαξε στο παιχνίδι και τα πάντα θα κρίνονταν στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι.

Η Ρεάλ ήταν πιο ψύχραιμη σε αυτή τη διαδικασία με την πρόκριση να κρίνεται σε δύο στιγμές, αρχικά στο πέναλτι του Άλβαρεζ, ο οποίος ναι μεν ευστόχησε αλλά έπειτα από τη χρήση του VAR το πέναλτι θεωρήθηκε χαμένο καθώς ο διεθνής Αργεντίνος σέντερ φορ είχε διπλή επαφή με τη μπάλα και στη συνέχεια στο πέναλτι του Λιορέντε, το οποίο σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Ρούντιγκερ ήταν αυτός, ο οποίος υπέγραψε τη σπουδαία πρόκριση της Ρεάλ νικώντας τον Όμπλακ με τη «Βασίλισσα» με συνολικό σκορ 4-2 στα πέναλτι να προκρίνεται στα προημιτελικά, όπου σε διπλούς αγώνες θα παίξει κόντρα στην Άρσεναλ.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Γιορέντε, Χιμένες, Λανγκλέ (91’ Λε Νορμάν), Ρεϊνίλντο (98’ Αθπιλικουέτα), Σιμεόνε (89’ Κορέα), Ντε Πολ (90+4’ Μολίνα), Μπάριος, Γκάλαχερ (85’ Λίνο), Γκριεζμάν (89’ Σόρλοθ), Άλβαρες

Ρεάλ Μαδρίτης : Κουρτουά, Βαλβέρδε, Ασένθιο, Ρούντιγκερ, Μεντί (83’ Φρ. Γκαρθία), Ροδρίγκο (78’ Ντίαθ), Τσουαμενί (65’ Βάθκεθ), Μόντριτς (65’ Καμαβινγκά), Μπέλιγχαμ, Εμπαπέ, Βινίσιους (115’ Έντρικ)

Tags: Ατλέτικο ΜαδρίτηςΡεάλ Μαδρίτης
Previous Post

Λιλ – Ντόρτουντ 1-2 : Πανάξια στα προημιτελικά οι ανώτεροι «Βεστφαλοί»

Next Post

Ολυμπιακός – Μπόντο Γκλιμτ : Τα δίνουν όλα για τη μεγάλη ανατροπή οι «ερυθρόλευκοι»

Next Post
Ολυμπιακός – Μπόντο Γκλιμτ : Τα δίνουν όλα για τη μεγάλη ανατροπή οι «ερυθρόλευκοι»

Ολυμπιακός – Μπόντο Γκλιμτ : Τα δίνουν όλα για τη μεγάλη ανατροπή οι «ερυθρόλευκοι»

SportsMagazino

Αθλητική Ενημέρωση | Ειδήσεις Sports

Αθλητικές ειδήσεις και τελευταία αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Προφίλ ΑρθρογράφουΒιογραφικό

  • Βασίλης ΜιχάληςΙστορικός - Δημοσιογράφος με πενταετή εμπειρία σε ειδησεογραφικά site και εφημερίδες στην αρθρογραφία, το ρεπορτάζ, την παρουσίαση ραδιοφωνικών εκπομπών και ζωντανών μεταδόσεων αθλητικών γεγονότων καθώς και στην έρευνα, αρχειοθέτηση και τεκμηρίωση αρχείων. Κάτοχος BSc στην Ιστορία, Αρχαιολογία και Κοινωνική Ανθρωπολογία με σπουδές στην Αθλητική δημοσιογραφία με ενδιαφέρον την ανάπτυξη της γνώσης στην ιστορική έρευνα και της επαγγελματικής εμπειρίας στον δημοσιογραφικό χώρο.

Κατηγορίες

Τελευταία Νέα

Αμορίμ:

Αμορίμ: <<Δεν έχει κάτι ανησυχητικό ο Μπρούνο Φερνάντεζ>>

4 Δεκεμβρίου, 2025
{vid}

<<Ο παθιασμένος λόγος του μετά τη νίκη της Μονακό επί της Παρί Σεν Ζερμέν>> {vid}

2 Δεκεμβρίου, 2025
  • ΠΤΗΣΗ FM 103.2
  • ALIVERI PRESS
  • EVIA GOAL
  • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ SITE

© 2022 Sports Magazino

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΡΟΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
    ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΔΙΑΥΛΟΣ News

© 2022 Sports Magazino